Au trecut doi ani de mandat, marcați de provocări formidabile pentru societatea românească. Dacă în 2021 România se lupta cu pandemia, în 2022 ne-am confruntat cel mai acut cu criza energetică și cu amenințările aduse de agresiunea nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei. În timp ce pentru cetățeanul român acest al doilea an a fost unul de tranziție și de adaptare, pentru politica românească a fost o perioadă a alegerilor strategice și a reacțiilor rapide.
Și nu doar că răspundem la șocurile prezentului, dar punem bazele dezvoltării viitoare. Cele mai importante eforturi legislative au urmărit îndeplinirea jaloanelor de reformă din Planul Național de Redresare și Reziliență. În evidențele Parlamentului apar co-inițiator la 72 de legi din care 14 promulgate.
Am contribuit, de asemenea la dezbaterea publică privind noile legi ale educației. Sunt convins că, în urma discuțiilor cu toate părțile interesate, sistemul educațional românesc va dispune de un cadru legislativ prin care vom pregăti mai bine România pentru lumea de mâine.
În exercitarea controlului parlamentar asupra instituțiilor administrației publice de la nivel central, am adresat 44 de întrebări și interpelări, focalizate, în principal, pe subiecte care vizează educația, cercetarea, situația tinerilor, dar și a problemelor persoanelor cu dizabilități.
Obiectivul meu prioritar în acest mandat este îmbunătățirea învățământului românesc și refacerea încrederii tinerilor în clasa politică și în capacitatea lor de a contribui la schimbarea în bine a țării și mai ales a politicului. Am participat cu plăcere la toate activitățile cu tinerii la care am fost invitat și, mai mult, am demarat un program de stagii de practică pentru studenții Universității din Oradea în cadrul căruia practicanții se familiarizează cu procedurile și activitățile parlamentare, cu problemele administrative și iau pulsul vieții din Parlament în direct. Reacția entuziastă a studenților participanți mă convinge să continui această inițiativă.
Puteți vizualiza întregul raport mai jos.